VICHYSSOISE

400 gr porros part blanca tallats a rodantxes
50 gr oli – 50gr mantega
1 got d’aigua
300 gr patates tallades petites
sal-pebre- nou moscada
700 gr. Aigua o caldo d’au
400 gr de llet o d’aigua.

• Sofregir els porros amb l’oli i la mantega 12 minuts .
• Afegir el got d’aigua, deixar bullir 2 minuts, i triturar-ho tot amb el minipimer
• Afegir les patates tallades en trossets petits, la sal, el pebre, la nou moscada i afegir els 700gr de brou d’au (o aigua), Deixar-ho coure 20 minuts més.
• Triturar-ho tot amb el minipimer.
• Afegir la llet i deixar-ho coure 8 minuts més.
• Servir o molt freda.
NOTA.- Si no es vol posar ni brou d’au ni llet es pot substituir tot per aigua i queda bona, però no tant gustosa. Tot i ser una crema freda per l’estiu, jo la prenc calenta a l’hivern, acabada de fer. Es pot acompanyar amb pernilet tallat, trossets de pa fregit, quicos, sèsam, cibulet (cebollino) tallat per damunt… el que més us agradi.

Consell d’emmagatzematge- Aquesta sopa la podeu preparar el dia abans i guardar-la a la nevera ben fresqueta i consumir en qualsevol àpat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s