LLESCAT DE VERDURES

800grs carbassó (3 carbassons grans)
Farcit: 300grs pastanaga – 250grs ceba – 1 colirave
Salsa de soja – oli d’oliva –sal- llavors de lli
Mandolina (ratllador en llàmines), per tallar totes les verdures en llesques molt primetes

• Preescalfar Forn a 200 º… mentre anem preparant els ingredients…
• Tots els ingredients s’han tallat amb una mandolina
• Tallar la ceba molt primeta tipus juliana i posar a sofregir lentament. Afegir els restos de carbassó
que no hem aprofitat per al forn. Deixar que tot això quedi ben reduït.
• Fer una barreja a parts iguals d’oli i salsa de soja amb una mica de llavors de lli. Aquesta “vinagreta”
cal anar posant-la cada cop que fem una capa.
• Capa numero 1 – tallar en “llesques longitudinals” el carbassó, posar-les en la safata del forn amb una
mica de sal. Posar una mica de vinagreta
• Capa numero 2 – Tallar en llesques rodones la pastanaga molt prima. Posar una mica de vinagreta
• Capa numero 3 – Tallar el colirave en rodones o, si és molt gran, en llesques longitudinals. Posar
una mica de vinagreta
• Capa numero 4 – Afegir la ceba sofregida en aquesta capa. Posar una mica de vinagreta
• Capa numero 5 – Com a ultima capa tornar a posar les llesques de carbassó. Posar una mica de
vinagreta
• Enfornar el llescat de verdures, durant 20 minuts fins que el carbassó quedi ben cuit i desprès tancar
el forn i deixar-lo reposar a dins 10 minuts més.

En aquesta recepta el que m’agrada a banda dels diferents gustos, és el contrast entre el carbassó i la ceba, que queden molt cuits, amb el colirave i la pastanaga que queden al dente, quasi crus. El contrast és força agradable.

Es pot menjar acompanyat de llesques de pa torrat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s