Qui som

Potser ja sabràs que el nostre projecte s’anomena <<Eco d’Aquí>>, és a dir: treballem amb productes ecològics de proximitat, donat que no entenem l’ecologia vinculada a aquest tipus de productes sense  la proximitat en la seva producció (en contraposició als anomenats productes “nets” i/o “ecològics”, importats des d’indrets allunyats, amb les emissions que del seu transport se’n deriven) ni tampoc sense el creixement constant en la consciència col·lectiva (per part de la societat on es consumeix) de les capacitats de producció endèmiques, de la temporalitat de cada producte i d’altres informacions que intentem transmetre i rebre (entre productors i consumidors) mitjançant la nostra activitat.

El que oferim és bàsicament transparència i facilitats, o almenys, aquest és un dels nostres objectius… Nosaltres sortim a buscar productes (directament als productors), variant les rutes segons la temporada… ara mateix estem anant al Maresme, el Vallès, Vic, Cervera, Vilanova de Bellpuig, Puigbell, Mollerussa, Castellserà, Delta de l’Ebre, Boldú (depèn de la setmana, encara n’hi ha més) i repartim les cistelles els dimecres, dijous i el divendres (segons la teva zona, hi passarem un dia o l’altre).

Les cistelles, les fem d’entre 10 i 15Kg. segons la temporada… ja que el nostre criteri no són els kilos, sinó el valor del producte (no és el mateix un Kg de palla que un Kg d’or). Gastem uns 20€ per cada cistella sencera, això a preu d’horta (és a dir: sense intermediaris, en la gran majoria dels casos) i cobrem 32€ per cada cistella venuda. Els 12€ de diferència són per pagar la gestió de comandes, de contacte amb els productors, el transport de recollida de productes, de lliurament a domicili, el muntatge de les cistelles, i per cobrir mínimament les vacances (quan no queda ningú a Barcelona per dur-li la cistella).

Ja que acostuma a haver-hi molt de producte a la cistella sencera, hem començat a oferir les mitges cistelles, que tenen un preu de 20€ i estan formades per la mateixa varietat de productes que s’inclouen a la cistella sencera (el llistat del principi d’aquest correu), però que contenen la meitat de quantitat/volum de cada producte. De la mateixa manera, també s’hi poden afegir els extres de fruita i/o verdura que vulguis a la teva comanda de la cistella; aquests afegits es cobren apart.

Les cistelles són tancades, però si estàs seguint alguna dieta que et recomana no consumir algun producte, si ja en teniu algun a casa, etc. aquests es poden canviar per un altre, mitjançant el full de càlcul (excel) que us adjuntem al correu que us enviarem tos els dilluns. En qualsevol cas, ens agradaria que ens corresponsabilitzéssim d’allò que se’n deriva: no convé abusar-ne, dels canvis, ja que s’ha de tenir en compte que darrere les cistelles només hi ha horts, no supermercats. A les cistelles, s’aplicarà un recàrrec de 0’50€ per cada canvi d’un producte per un altre (per despeses de muntatge i per cobrir les despeses dels excedents que hàgim pogut ocasionar als productors i les productores amb els canvis).

Tots els dilluns enviem un e-mail, a tots els qui col·laboreu dins aquest projecte, amb els productes que hi haurà aquella setmana a la cistella. HEM DE REBRE LA VOSTRA CONFIRMACIÓ ABANS DE DIMARTS A LES 12h00(per a aquells a qui us arriba la cistella dimecres) I ABANS DE DIMECRES A LES 12h00 (per a aquells a qui us arriba dijous o divendres).

Els dies que repartim cistelles són:

  • DIMECRES: Vallvidrera, La Floresta, Les Planes, Sant Cugat-Valldoreix, Canyelles, Nou Barris, el Carmel, Vall d’Hebron, Guinardo, Les Corts, l’Hospitalet, Esplugues, Cornellà, Sant Joan d’Espí.
  • DIJOUS: Barcelona (Sarrià, Gràcia, Vallcarca, Born, Gòtic, Raval).
  • DIVENDRES: Barcelona (Barceloneta, Poble Nou, Clot, Sant Andreu, Sant Martí, Vil·la Olímpica, Eixamples, Poble Sec, Sants-Montjuïc,), Badalona.

 

Ningú no està obligat/da a encomanar la cistella cada setmana; al contrari: cadascú es pot pujar i baixar del carro quan ho vulgui; de la mateixa manera, ens podeu encomanar un enviament fixe setmanal i aturar-lo quan ho desitgeu.

El pagament es fa al comptat, quan rebeu la cistella. Si teniu el canvi exacte, millor que millor. Si no sou a casa quan passem a deixar-vos-la (si no aconseguim quadrar els horaris), confirmeu-nos si us sembla bé que us deixem la cistella davant la porta del vostre pis (NO davant la porta del carrer), si és que aconseguim que algun veí/-ïna ens obri la porta de l’edifici. El pagament, en aquest cas, o bé ens el feu per transferència durant la setman en curs, o bé trobem algun lloc on ens deixeu sempre els diners…

També et podem deixar la teva cistella a algun dels punts de recollida a bm què comptem a Barcelona: forns de pa BarcelonaReykjavik (Gràcia, Raval i Born), perquè la passis a recollir en horari de botiga (10h-21h); només fes-nos saber si prefereixes que te la deixem dimecres o divendres.

A més de la cistella, i sota comanda, també repartim ous (amb certificació ecològica) collits el dia anterior (és a dir: dimarts o dijous) a 4,20€ la dotzena. Aquest preu us pot donar una petita referència de per on van les nostres intencions lucratives… ja que a gairebé totes les botigues passen dels 4’50€ la dotzena.

També tenim oli del molt, molt, bo a 22€ la llauna de 3L.; i d’aquí a poc començarem també a incloure productes de Cal Valls com conserves de llegums i verdures, sucs, pasta, mels, papilles, potets, etc. la majoria, biodinàmics. Productes d’higiene y cosmètica. De tant en tant, oferim productes extra, vi y vermut biodinàmic, aigua de mar, i també de temporada, com síndries, melons, taronges de suc, most…

SALUT I BONS ALIMENTS!!

2 comments on “Qui som

  1. Laura ha dit:

    Hola,
    me gustaría tener un numero decontecto para poder aclarar alguna duda que tengo relacionada con la entrega de las cistelles. Gracias
    Laura Barone

Deixa un comentari